SMED (Single Minute Exchange of Dies) - Redukování času přípravy
Důležitým principem je výroba v zákaznickém taktu. Dlouho trvající procesy přípravy významně narušují zákaznický takt. Proto má při měnících se produktech velký význam rychlá přestavitelnost výrobních zařízení. Krátké časy přípravy umožňují výrobní mix s nejmenšími velikostmi dávek ve smyslu EPEI (Every Part Every Intervall) a tedy nejkratší doby průběhu a nejvyšší flexibilitu na měnící se požadavky zákazníků. Rozhodující je čas přerušení výroby menší, než celkový placený čas procesu přípravy. Náš kompetentní trenér Vám zprostředkuje tuto problematiku cíleně a s praktickými poznatky.
Cíl tréninku:
Tento trénink zprostředkuje účastníkům základy a metody, které jsou potřebné pro redukování časů přípravy. Účastníci budou schopni provést redukci časů přípravy v podniku a tímto významně přispět k rychlé a flexibilní přípravě.
Cílová skupina:
Zaměstnanci a vedoucí pracovníci z výroby, logistiky, údržby, zajištění kvality a jiných oblastí, kteří se zajímají o tuto problematiku.
Obsah:
- Definice času přípravy ve smyslu štíhlé synchronní výroby
- Analýza současného stavu (studie průběhu) na základě analýzy toku hodnot
- Rozdělení interní / externí přípravy
- eliminace plýtvání
- Kombinování a přerozdělování (EKUV-Analýza)
- zlepšování
- Vypracování žádoucího průběhu
- Stanovení žádoucího průběhu jako standardu
- plán opatření
- Příklady z praxe
- Tipy a výměna zkušeností
předpoklady:
Od účastníků nejsou očekávané žádné zvláštní předpoklady.
V rámci semináře Vám budou poskytnuty:
- Obsáhlé školicí podklady
- Zkušený školitel s praktickými znalostmi
- Příjemná atmosféra tréninku
- Dostatečný prostor pro výměnu zkušeností a poznatků
Ukončení kurzu:
Certifikát o absolvování