SMED (Single Minute Exchange of Dies) - Redukování času přípravy

Důležitým principem je výroba v zákaznickém taktu. Dlouho trvající procesy přípravy významně narušují zákaznický takt. Proto má při měnících se produktech velký význam rychlá přestavitelnost výrobních zařízení. Krátké časy přípravy umožňují výrobní mix s nejmenšími velikostmi dávek ve smyslu EPEI (Every Part Every Intervall) a tedy nejkratší doby průběhu a nejvyšší flexibilitu na měnící se požadavky zákazníků. Rozhodující je čas přerušení výroby menší, než celkový placený čas procesu přípravy. Náš kompetentní trenér Vám zprostředkuje tuto problematiku cíleně a s praktickými poznatky.

Cíl tréninku:

Tento trénink zprostředkuje účastníkům základy a metody, které jsou potřebné pro redukování časů přípravy. Účastníci budou schopni provést redukci časů přípravy v podniku a tímto významně přispět k rychlé a flexibilní přípravě.

Cílová skupina:

Zaměstnanci a vedoucí pracovníci z výroby, logistiky, údržby, zajištění kvality a jiných oblastí, kteří se zajímají o tuto problematiku.

Obsah:

  • Definice času přípravy ve smyslu štíhlé synchronní výroby
  • Analýza současného stavu (studie průběhu) na základě analýzy toku hodnot
  • Rozdělení interní / externí přípravy
  • eliminace plýtvání
  • Kombinování a přerozdělování (EKUV-Analýza)
  • zlepšování
  • Vypracování žádoucího průběhu
  • Stanovení žádoucího průběhu jako standardu
  • plán opatření
  • Příklady z praxe
  • Tipy a výměna zkušeností

předpoklady:

Od účastníků nejsou očekávané žádné zvláštní předpoklady.

V rámci semináře Vám budou poskytnuty:

  • Obsáhlé školicí podklady
  • Zkušený školitel s praktickými znalostmi
  • Příjemná atmosféra tréninku 
  • Dostatečný prostor pro výměnu zkušeností a poznatků

Ukončení kurzu:

Certifikát o absolvování